Opiskelijatoiminta

Tutortoiminta

Tutorointi tarkoittaa auttamista, tukemista, opastamista ja ohjaamista. Tutoroinnin kautta opiskelijat antavat tukea toisille opiskelijoille. He auttavat myös ylläpitämään hyvää ilmapiiriä oppilaitoksessa.

Tutorit ovat tehtävään koulutettuja opiskelijoita, joiden tehtäviin kuuluu esimerkiksi uusien opiskelijoiden neuvominen ja ohjaaminen, kuulijana oleminen, koulutusalojen ja oppilaitoksen esitteleminen eri tilaisuuksissa (esim. avoimet ovet, peruskouluesittelyt, Taitaja9 Roadshow ym.) , yhteisöllisyyttä lisäävien tapahtumien järjestäminen sekä opiskelijoiden ja henkilöstön välillä linkkinä toimiminen.

Tutorina toimiminen sopii kaikille aktiivisille opiskelijoille, jotka haluavat saada oppilaitokseen lisää toimintaa, tapahtumia ja mukavaa yhteistä menoa.

Haluatko lisätietoa? Ota yhteyttä yhteiskuntapajan opettaja Jarna Raskiin. jarna.rask@sskky.fi tai 044-7704 641.


Saurus ry

Salon seudun ammattiopiston opiskelijoista koostuvan opiskelijakunnan tehtävänä on edistää opiskelijoiden yhteistoimintaa, vaikuttamismahdollisuuksia ja osallistumista. Opiskelijakunta osallistuu koulutuksen kehittämiseen ja tuo mielipiteitä opiskeluun liittyvissä asioissa.

Opiskelijakunta Saurus ry toimii opiskelijoiden aktiivisena edunvalvojana ja hyvinvoinnin edistäjänä. Tätä tavoitetta toteutetaan vaikuttamalla opiskelun edellytyksiin sekä suunnittelemalla ja järjestämällä erilaisia tapahtumia. Opiskelijakunnalla on vuosittain valittava hallitus.

Haluatko lisätietoja Opiskelijakunta Sauruksen toiminnasta? Ota yhteyttä Marja-Liisa Hirvoseen tai Sauruksen hallituksen jäseniin. marja-liisa.hirvonen@sskky.fi , 044 7704 721


Sakki ry

Suomen ammattin opiskelevien liitto – SAKKI ry perustettiin vuonna 1987 ajamaan amisten etuja ja oikeuksia sekä yhdistämään kaikki amiksia ympäri maan. Sakki ry koostuu henkilöjäsenistä, jäsenopiskelijakunnista sekä yhteisöjäsenistä. Jäsenopiskelijakuntia on jo lähes 200.


SAKU ry

Suomen ammatillisen koulutuksen ja kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry:n toiminnan tavoitteena on edistää sekä opiskelijoiden että henkilöstön työ- ja toimintakykyisyyttä, hyvinvointia, yhdessä tekemistä sekä elämäniloa ammatillisessa koulutuksessa.

Salon seudun ammattiopiston opiskelijat ovat aktiivisesti ja menestyksekkäästi osallistuneet vuosittain järjestettäviin kulttuurikilpailuihin. Lajeja, joihin voi osallistua, on monia: tanssia, räppiä, digikuvataidetta, bändejä, yksinlaulua, akustisia soittimia, karaokea, shakkia, näytelmiä, lausuntaa.

SAKU ry järjestää opiskelijoille myös urheilutapahtumia. Lajeina ovat mm. salibandy, sulkapalle, lentopallo, hiihto, uinti, golf jne.

SAKY ry:n nettisivujen liikuntakalenterista voit seurata tulevia kilpailuja.

Saku ry järjestää myös ammattiin opiskelevien mestaruukilpailuja, valtakunnallisia palloilusarjoja, mestaruusturnauksia ja koulutusta harrastetutoreille.