Kansainvälisyys

Salon seudun ammattiopistossa on tavoitteena lisätä ja monipuolistaa kansainvälistä toimintaa ja yhteyksiä eurooppalaisiin oppilaitoksiin sekä lisätä opiskelijoiden ja henkilöstön kansainvälisiä liikkuvuusjaksoja. Kehittämistyötä tehdään opetushallituksen rahoittamassa Erasmus+ -liikkuvuushankkeessa MODEL II– Still Moving, Doing, Learning.

Salon seudun ammattiopiston 18-vuotta täyttäneillä tutkinto-opiskelijoilla on mahdollisuus lähteä työpaikkaoppimaan tai opiskelemaan ulkomaille 4-8 viikon jaksoksi. Kriteerinä kansainväliselle jaksolle on, että opiskelija on luotettava ja opinnot ovat edenneet HOKSin mukaisesti Kansainvälistä jaksoa ei voi suorittaa entisessä kotimaassa. Erasmus+ -rahoitus mahdollistaa opiskelijoille matka- ja yksilötuen Eurooppaan.


Kiinnostaako kansainvälisyys?

  1. Juttele vastuuopettajallesi liikkuvuusjaksosta ja suunnitelkaa yhdessä, milloin voisit lähteä ja mihin tutkinnon osaan jakso sopisi. Jakso voi liittyä ammatilliseen tutkinnon osaan tai se voi olla perustutkinnossa myös yhteinen tutkinnon osa tai paikallinen tutkinnon osa Kansainvälisyys 15 osp
  2. Ota yhteyttä kansainvälisyyskoordinaattoriin (kv-koordinaattori Tia-Maria Kenni-Lehtonen, s-posti: etunimi.sukunimi@sskky.fi) ja kerro suunnitelmistasi. Jos suunnitelma on hyvä ja paikkoja on jäljellä, kv-koordinaattori laskee sinulle tukisumman, jonka voit käyttää matka- ja asumiskustannuksiin.
  3. Etsi itsellesi suunnitelmaan sopiva työpaikka ja ota yhteyttä työpaikkaan.
  4. Tee matka- ja asumisjärjestelyt.
  5. Kv-koordinaattori tekee kanssasi sopimukset ja valmentaa sinut jaksolle.
  6. Onnea matkaan!

Salon seudun ammattiopistolla on kumppanioppilaitoksia mm. Virossa, Espanjassa, Saksassa, Ranskassa, Tanskassa ja Tsekeissä. Opiskelijoiden ja henkilöstön liikkuvuusjaksoja voidaan toteuttaa myös muihin Euroopan maihin.