Verkossa toimiminen

Digitaalisen teknologian käyttö on oleellinen osa opiskelua usealla alalla.

Erilaisia tietojärjestelmiä löytyy lähes joka alalta. Ne on tarkoitettu helpottamaan työtä ja siksi on tärkeää, että järjestelmät toimivat moitteettomasti ja ovat turvallisia. Jokainen meistä on vastuussa omasta toiminnastaan verkkoa käyttäessään.

Netikettiin ja ammattiopiston sääntöihin ja käytäntöihin tutustutaan opiskelujen alkuvaiheessa opettajien opastuksella. Ongelmatapauksissa otetaan yhteyttä vastuuopettajaan tai henkilöstöön, jonka kautta vikailmoitus tehdään helppariin.

HUOM! Opiskelijat eivät ole itse suoraan yhteydessä helppariin.


Omien tiedostojen tallentaminen

Voit käyttää omia tallennusvälineitä opiskelussa tarvittavien materiaalien tallentamiseen. Suositeltavaa on käyttää mm. muistitikkujen lisäksi Onedrive -pilvipalvelua, joka löytyy Office 365:stä. Näiden välineiden käyttö tekijänoikeuksien alaisten ohjelmistojen, musiikin, elokuvien yms. kopiointiin on kielletty.

Muista omien digitaalisten aineistojesi varmuuskopiointi!

Mikäli vaihdat opiskelusi aikana tutkintoa niin saat uuden opiskelijanumeron. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki tekemäsi työt häviävät esim Office365 ohjelmista. Muista tallettaa itsellesi kaikki tekemäsi tehtävät jos olet vaihtamassa tutkintoa.

Ohjeet tiedostojen lataamiseen.


Omien laitteiden käyttö

Puhelimien ja mobiililaitteiden hyödyntäminen tietojen hankinnassa ja opiskelussa on lisääntymässä.Puhelimet ja mobiililaitteet on pidettävä pääsääntöisesti äänettömänä tai suljettuina opiskelutilanteissa (tuntien ja työssäoppimisen aikana).

Sinulla on käytettävissä opiskelijoille tarkoitettu oma langaton-verkko, jota voit käyttää omilla tietokoneilla ja mobiililaitteilla. Verkko näkyy nimellä Surffi. Omia laitteita et saa kytkeä mihinkään oppilaitoksessa oleviin verkkorasioihin. Ainoastaan langattomaan Surffi -verkkoon!