eOppimisympäristöt

Salon seudun ammattiopistossa käytämme laajasti erilaisia sähköisiä oppimisvälineitä osaamisen hankkimiseen, dokumentointiin ja viestintään. Käytät kaikkia pääjärjestelmiä yhdellä käyttäjätunnuksella kirjautumalla opiskelijan työpöydälle.

Käyttäjätunnuksen saat oppilaitokselta samalla kun saat tiedon opiskelupaikasta.

Keskeisimmät järjestelmät ovat Wilma, Osaamisen työkirja ja Digicampus. Wilmaa käytetään opintojen etenemisen seurantaan ja viestintään. Osaamisen työkirjaan dokumentoit osaamistasi. Digicampus on ammattiopiston verkko-oppimisalusta sisältäen virtuaaliset luokkahuoneet.

Kaikkien opiskelijoiden käytössä on Microsoftin O365 palvelu. Käyttäjätunnukseen liittyvät asetukset ja salasanan hallinta tapahtuu O365 -palvelussa. Opintojen ajaksi jokainen voi asentaa omalle koneelle Office365 ohjelmistopaketin.

Alakohtaisesti opetuksessa voidaan käyttää myös eri oppimisympäristöjä kuten erilaisia simulaattoreja ja ohjelmistoja. Joillain aloilla käytetään myös Whatsappia, Googlen sovelluksia, erilaisia blogeja jne.

Mikäli vaihdat opiskelusi aikana tutkintoa niin saat uuden opiskelijanumeron. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki tekemäsi työt häviävät esim Office365 ohjelmista. Muista tallettaa itsellesi kaikki tekemäsi tehtävät jos olet vaihtamassa tutkintoa.


O365 ja käyttäjätunnuksen hallinta

Kirjautuminen työpöydälle

Opiskelijan työpöydälle kirjaudutaan osoitteessa https://opiskelija.sskky.fi
Ensimmäisellä kerralla kirjaudut oppilaitokselta saamalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä sinulta pyydetään turvatietojen tallentamista. Voit tehdä sen myös käyttäjätilin hallinnassa myöhemmin. Suosittelemme myös salasanan muuttamista heti alkuvaiheessa.


Käyttäjätilin hallinta

Käyttäjätilin hallinnassa voit päivittää turvatietojasi, vaihtaa salasanan sekä asentaa Microsoftin Office -ohjelmiston koneellesi.
Tarvitset turvatietoja esimerkiksi lukkiutuneen tunnuksen palauttamiseen (salasanan nollaus). Käyttäjätilin hallinnassa voit tehdä myös salasanan vaihtamisen.


Lukkiutuneen tunnuksen palauttaminen

Salasanan vanhenemisesta saat viestin sähköpostiisi 14 ja 7 vrk ennen vanhenemista.
Jos kuitenkaan et muista vaihtaa salasanaasi ajoissa, voit tehdä sen salasanan resetointiportaalissa.


Wilma

Opiskeluun liittyvä tiedottaminen tapahtuu Wilman, sähköpostin ja matkapuhelimen välityksellä. Siksi on erittäin tärkeää, että sähköpostiosoite ja matkapuhelinnumero ovat ajan tasalla Wilmassa.

Wilman viestien ja tiedotteiden lisäksi voit seurata Wilmasta opintojesi etenemistä ja näet ajantasaisen työjärjestyksen. Wilmassa näet opintoihisi liittyvät päätökset ja voit hakea ruokarahaa koulutussopimuksen ajalta. Wilman lomakkeilla hallitset myös omia yhteystietojasi. Aseta ilmoitusasetukset jo ensimmäisellä kirjautumiskerralla kohdasta ”käyttäjätilin asetukset” niin, että saat uusista viesteistä ja tiedotteista ilmoituksen saman päivän aikana.

Wilman kaikkia toimintoja voit käyttää selainversiolla tietokoneella tai eri mobiililaitteilla. Voit myös ladata sovelluskaupasta Wilman sovelluksen puhelimeesi. Sovelluksella ei voi käyttää kaikkia Wilman toimintoja vaan se on tarkoitettu viestintään, poissaoloilmoituksiin sekä työjärjestyksen lukemiseen.


Wilmaan kirjautuminen

Wilmaan kirjaudutaan opiskelijan työpöydältä. Wilman etusivulta valitaan Kirjaudu OpenID:llä.
Huom! Huoltajat eivät käytä OpenID kirjautumista! Huoltaja kirjautuu kirjoittamalla käyttäjätunnuksen ja salasanan omiin kenttiin.


Wilman käyttäminen sovelluksella

Wilmaa voit käyttää joko selaimella tai mobiilisovelluksella. Sovelluksella on helppo lukea työjärjestystä ja viestiä opettajan kanssa. Kaikki Wilman toiminnot on käytettävissä selainversiolla.

Sovellus asennetaan Android-puhelimelle Google Play -kaupasta ja iPhone-puhelimelle App Storesta.

Huom! Jos olet aiemmin kuin 7.6.2021 ottanut sovelluksen käyttöön, on Wilma sovellus ja tili poistettava, jonka jälkeen on Wilma sovellus asennettava uudelleen. Huomioi, että kirjaudut OpenID -kirjautumisella!


Wilman peruskäyttö

Wilman etusivulle Työjärjestys tänään -toiminnolla näet päivän työjärjestyksen.
Wilman viestit ja tiedote -toiminto on oppilaitoksen ensisijainen viestintäkanava opiskelijoiden ja oppilaitoksen henkilökunnan välillä.
Tärkeää on myös huomioida, että sähköpostiosoite ja matkapuhelinnumero ovat ajantasalla omissa tiedoissa. Wilbotti käyttää näitä omassa tiedottamisessaan.


Hakemukset ja päätökset

Hakemukset ja päätökset valikossa näet kaikki sinua koskevat päätökset.
Tällä toiminnolla voit myös hakea esimerkiksi ruokarahaa työssäoppimisjakson ajalta tai oppisopimusopiskelija voi hakea opintososiaalisia etuuksia.


Osaamisen työkirja

Työkirjan avulla pystyt seuraamaan opintojesi etenemistä ja saat tehdyistä töistä palautetta opettajalta. Osaamisen työkirjasta näet tutkintosi keskeiset työtehtävät, jotka sinun tulee hallita ennen tutkinnon osan näyttöä. Dokumentoit osaamistasi päivittäin. Kirjoitat lyhyitä kuvauksia tehdyistä työtehtävistä, otat valokuvia, videoita ja muita dokumentteja liitteeksi työkirjaasi.

Työtehtävät liittyvät oman tutkintosi tutkinnon osiin. Työkirjassa näkyvät ne tutkinnon osat, jotka sinulle on valittuna Wilman Opinnot -puussa. Työkirjaan pääset tästä


Digicampus

Digicampus on Salon seudun ammattiopiston verkko-oppimisalusta. Digicampuksen toiminnot ja sisältö vaihtelevat eri aloilla. Toisilla Digicampus on materiaalien jakokanava, toisilla aloilla siellä on myös erilaisia tehtäviä. Yhteisten aineiden kaikki materiaalit löydät Digicampuksesta. Tarkemmat ohjeet Digicampuksen käyttöön saat opettajaltasi.


Digicampukselle kirjaudutaan opiskelijan työpöydältä. Kirjauduttuaan opiskelija näkee omat kurssinsa. Ensimmäisellä kerralla kurssilista on tyhjä.