KESÄAJAN OPINNOT

Kesäajan opintojen suunnittelu

Nyt on aika ottaa oman vastuuopettajan kanssa puheeksi kesäajan opintojen suunnittelun aloittaminen. Salon seudun ammattiopisto tarjoaa kesäajan opetusta 1.7.2022 asti. Kesäkeskeytys jatkuu 31.7.2022 asti, jonka jälkeen 1.8. opiskelut etenevät HOKS:n ja työjärjestyksen mukaisesti.

Kesäajan eri opiskelumahdollisuudet- mikä sopii sinulle

Oman koulutusalan teoriaopinnoissa ja ammattitöissä voit vauhdittaa opintojasi tai suorittaa rästiin jääneitä opintokokonaisuuksia.

Yhteisten tutkinnonosien opiskelua voit suorittaa joko lähiopiskeluna oppilaitoksessa tai digicampuksen tehtävillä. 

Työpaikalla tapahtuvan opiskelun voit liittää suoraan osaksi opintojasi joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella ja saada jaksosta mahdollisesti näytön. Oppisopimusopiskelijana olet työsuhteessa, saat palkkaa ja varmistelet myös tulevia työmahdollisuuksiasi. Vastuuopettajan kanssa voit suunnitella HOKS:iin jakson jatkamisen kesän jälkeen vielä syksyyn. 

Hyödynnä kesätyösi osaksi opintojasi

Voit hyödyntää kesätyösi osaksi opintojasi, vaikka työtehtäväsi ei vastaa koulutusalaasi. Mikäli kirjaat osaamisen työkirjaan työtehtäväsi kesätöiden aikana, voit esittää osaamisen tunnistamisen kautta kesätyöstä saamasi kokemuksen osaksi opintojasi. Opinto-ohjaajalta ja vastuuopettajalta saat lisätietoa.

Valmennusta kesätyön hakemiseen

Työnhakupajasta saat apua kesätyöhakemuksen ja CV:n laatimiseen. Paja-ohjaus toteutetaan perjantaisin. Voit pyytää vastuuopettajaasi liittämään sen osaksi työjärjestystäsi.

Opinto- ja matkatuki kesäajan opinnoissa

Mikäli olet saanut opintoihisi opintotukea, on sitä mahdollista hakea myös kesäajan opintoihin, jos opiskelet 18 kalenteripäivää / kuukausi. Koulumatkatukea voit saada, mikäli sinulla on yli 10 matkapäivää kuukaudessa. Sen jälkeen, kun kesäajan opintosi on päivitetty vastuuopettajan kanssa HOKS:iin voit tarkistaa oikeuden etuuksiin ja laatia hakemuksen opintotoimistossa koulutussihteerien avustamana.